Mit år i Australien

Jeg har været så heldig at få muligheden for at blive udvekslingsstudent med Rotary i 14/15! Jeg skal bo i en lille by, der hedder Herberton i det nordlige Queensland, Australien og gå i skole på den lokale High School, Atherton High. Denne blog er til jer, der har tid og lyst til at følge lidt med i, hvad jeg går og laver...

mandag den 6. april 2015

Hann River Roadhouse

Påskeferie! 

Efter halvanden uge med en hel bunke afleveringer og eksamener begyndte vores dejlige 2 ugers påskeferie. Solen skinnede da skoleklokken torsdag eftermiddag ringede ud, og jeg tror ikke, det tog mere end et par minutter før skolen var tømt for elever. 

Annie og Elspeth kom og hentede mig, hvor efter vi kørte ned til D´licious og fik en smoothie. Elspeth og jeg havde hentet Annie fra luftenhaven i Cairns dagen i forvejen, da hun kom hjem på påskeferie. Da vi var i Cairns, fik jeg oplevelsen af "Cairns Night market" og en masse søde sager, jeg helt sikkert ikke kunne have levet foruden. 🌺 Cairns Night market er lige som et hvert andet marked, men overdækket og med mad fra hele verden. 


Hann River Roadhouse :D 

Jeg har tilbragt den første weekend af min påskeferie 4 timers kørsel nord for Atherton og langt væk fra alt andet end krokodiller, slanger, kænguruer, emuer og de resterende vild dyr fare north Queensland byder på. Vi boede i en form for container med et lille tekøkken, der tilhørte en lille camping plads, der ligger på noget af det land min værts far ejer. Det var en helt ubeskrivelig oplevelse at tilbringe et par dage i naturen og uden telefonforbindelse. 

Turen der op endte med at tage lidt længere end forventet, da vejen blev lukket pga. en alvorlig trafikulykke. Vi holdet som nr. 2 bil i køen og vi kom 1 time efter ulykken var sket. Det siger noget om afstanden mellem bilerne på hovedvejen. Efter os kom der dog en del biler og jeg talte 20 biler i kø efter halvanden time. Alle stod ud af bilerne, og fik sig en snak på vejen i middagssolen. Elspeth og Graeme kendte som sædvaneligt halvdelen af køen og jeg blev introduceret til en masse nye mennesker. I Australien sætte man ikke et skilt op for at vise at vejen er spæret, nej, der står en mand i hver ende og holder skiltet. Eftersom vi holdet som bil nr. 2 fik vi heletiden opdateringer om hvad der skete og hvorlangt de var med oprydningen og efterforskningen. Nogle af børnene begyndte at spille fodbold og andre foldede deres køkken ud på siden af deres campere og lavede deres morgenkaffe. Manden, der holdet skiltet i vores ende, ejede et Roadhouse 2.8 km nede af vejen, så han prøvede at logge folk til at vende om og tilbringe ventetiden i hans restaurant istedet for midt i solen, hvilket vi morede os ret så meget over. Da vejen langt om længe blev åbnet fortsatte vi vores køretur til Hann River. 


Pause nr. 1


Pause nr. 2 efter halvanden time



Redningshelikopteren fra første række

Kun 75 km endnu :D 


Weekenden stod på en masse nye oplevelser. Den første dag, brugte vi mest på at gøre rent og ryde op og hjælpe managerner. Vi fik en rundtur på pladsen af deres datter og en afkølende dukkert (hvis man kan kalde det det) i floden. Den første aften mødte jeg en rigtig sød backpacker, Alisha, fra England, der havde fået arbejde der oppe for de næste 3 måneder. Jeg tror hun var glad for lidt yngre selskab og vi havde en rigtig sjov aften sammen med resten af "byens" befolkning. 

Ingen krokodiller i nærheden - jeg tager chancen!

Rundtur på pladsen




Vores hjem for de næste 4 dage :D 

Børnenes legetøj 

Fuglerede

Min nye bedste ven


Aftenens snacks 


 Næste morgen stod jeg tideligt op og tog en løbetur langs vejen inden solen blev for stærk. På denne løbetur stødte jeg på flere kænguruer, men også en død slange på vejen. Jeg var utrolig taknemmelig for at den var død, eftersom det ikke var en lille en af slagsen. Efter morgenmad tog vi på en køretur op til et den nærmeste sø og det næste Roadhouse, der lå en times kørsel nord for, hvor vi var. Eftermiddagen stod på afslapning og kortspil og om aftenen havde vi en fælles BBQ, hvor alle medbragte hvad de nu end havde. Efter vores BBQ havde nogle af mændene medbragt noget fyrværkeri, som drengene fik lov til at skyde af. Det var rigtig hyggeligt og alle (især børnene) var helt oppe at kører over fyrværkeriet (fyrværkeri er ulovligt i Queensland, så det er ikke noget man ser hvert år) . 

Alisha og jeg :D 



Afkøling i floden :d



Fyrværkeri under måneformørkelsen

Påske søndag havde børnene et "Easter Hunt", hvor de løb rundt og fandt påskeæg i restauranten. Alisha og jeg havde gemt æggene og det var sjovt at se dem løbe rundt og finde dem. Efter vores æggejagt, kørte jeg med Elspeth og Graeme ned bagerst på grunden, hvor jeg prøvede at skyde med deres riffel. Vi så masser af kænguruer og wallabies. På turen samlede også vi brænde til aftenens bål og om aftenen varmede vi Elspeths medbragte karry over bålet og derefter skumfiduser som dessert. 




Kricket 



Myretue som målskive

Bål tid 

Brændt skumfidus 

Mandag morgen stod vi tideligt op og kørte hjem ad. På turen hjem, holdte vi ind ved nogle Arboriginalske tegninger, som Elspeth og jeg vandrede op for at se. 


Det har helt sikkert været en dejlig og oplevelsesrig weekend. 

Tilbage til rigtige brusere og lukkede toiletter

Vi gik fra at have vasket vores tøj i floden og lugte af bål til at lakere negle og glatte hår, da vi i går aftes skulle til en 18 og 21 års fødselsdag ved Grace og Elise, der er Graeson´s kæreste og hendes søster, der er Annie´s veninde. Det var en rigtig hyggelig aften, men også lidt sørgeligt, da dette var den sidste gang jeg så Grace inden jeg rejser tilbage til Danmark. Det er virkelig underligt at tænke på at tiden allerede er ved at være løbet ud og at jeg allerede nu skal begynde at sige farvel til folk det føles som om jeg først lige har lært at kende, men som i sikkert kan se, prøver at få det meste ud af det. På torsdag tager jeg ud til Tinaroo (dammen), hvor jeg skal stå på vandski og overnatte sammen med Sami, hendes mor Jackie og resten af familien indtil fredag aften. Lørdag morgen kører Elspeth mig til Cairns, hvor vores 3 uger lange safari begynder. 

De to piger i midten var fødselarerne 


Glædelig påske!