Mit år i Australien

Jeg har været så heldig at få muligheden for at blive udvekslingsstudent med Rotary i 14/15! Jeg skal bo i en lille by, der hedder Herberton i det nordlige Queensland, Australien og gå i skole på den lokale High School, Atherton High. Denne blog er til jer, der har tid og lyst til at følge lidt med i, hvad jeg går og laver...

tirsdag den 16. december 2014

Jultid og 33 grader

Selvom kalenderen siger december, er det ikke ligefrem det, jeg tænker, når jeg kigger ud af vinduet. Her er varmt og vejret er skønt! Regnsæsonen er endnu ikke begyndt, så alt er brunt og lidt små trist. Mange af bladene er faldet af træerne på grund af varmen. 

December! 

Den første december tog Ana og jeg på Juleshopping for at komme lidt i julestemning. Jeg købte bl.a. dette smukke stearinlys, som jeg har prøvet at skrive på og lave om til et kalenderlys. Derud over bagte vi Brigadeiros, der en meget sød chokoladekugle, som smager rigtig godt! Jean og Michael har ikke rigtig nogle juletraditioner og generelt, går australiere ikke så meget op i det med julen, de ser det mere som en hver anden ferie. På samme måde som vi ser mere på kristi himmelfartferien som en forlænget weekend, vil jeg tro.  

Mit flotte hjemmelavede kalenderlys...

Julebagning i køkkenet <3


Brigadeiros med julepynt 

For at komme helt i julestemning har jeg også bestilt min julegave! Tak mor og far! Jeg skal sammen med 4 af de andre udvekslingsstudenter og 2 værtsbrødre tage mit næste dykker certifikat, der giver mig lov til at komme ned på 30 meters dybde. Vi skal bo på en båd i 3 dage og på de 3 dage har jeg 11 dyk i alt. Så det bliver hårdt, med sjovt! 


Onsdag stod vi tidligt op og tog ind til byen for at sige farvel til Grason. Greason er min kommende værtsbror, hvis man kan kalde ham det. Jeg bo ved hans forældre, imens han skal på udveksling i Tyskland. Så vi kommer ikke til at bo i det samme hus på samme tid, men vi er blevet gode venner og jeg håber på at besøge ham i Tyskland, når jeg kommer tilbage til Danmark. Jeg kan rigtig godt lide min kommende værtsfamilie, så jeg ser frem til at flytte der hjem. Vi fik også julegaver af Elsebeth, Greasons mor. 

I Australien er jul at tage ud til søer eller stranden for at bade, spise mangoer og slappe af, hvilket er meget anderledes, fra hvad jeg kender, men det er sjovt at prøve!  

I og med, at Jean og Michael ikke rigtig har nogle juletraditioner selv, har vi masser af tid til at vedligeholde nogle af vores egen. Så det bliver en meget multikultural jul. Bl.a. skal vi holde en Brasiliansk/ dansk /australsk juleaften d. 24 december og en australsk jul d. 25. 

Store bagedag 

En af de juletraditioner, jeg fik lov til at vedligeholde var vores store bagedag. Så med mormors opskrifter og Michaels hjælp bagte vi juledyr, pebernødder og vaniljekranse, i mens vi hørte julemusik. 









Fredag morgen tog Ana og jeg ned til de lokale tennisbaner og spillede tennis. Ana har gået til tennis i flere år og hun savnede at spille. Her i Herberton er det gratis at bruge Tennisbanerne og selvom tennisbanerne ikke er hvad de sikkert har været, er alt hvad der er gratis er rigtig godt fortiden! :D



Fredag aften spurgte Jean os, om vi ville med hende til koncert med en pianist fra Ukraine. Det er umildbart ikke lige noget jeg ville have sagt "jaaaaa" til, men vi havde en hyggelig aften og som udvekslingsstudent, skal vi jo helst sige ja til alting, hvilket jeg er glad for at jeg gjorde. 

Glædelig jul og godt nytår til jer alle! Jeg savner jer og jeg håber på, at i spiser en masse æbleskiver, for dem savner jeg virkelig! Haha



mandag den 15. december 2014

Sommerferie i November!


Det er den sidste uge inden sommerferien. Skolen føles tom, parkeringspladsen er tom idet alle fra år 12 har afsluttet deres skoleår og ikke går i skole længere og vi har overtaget deres pladser under det store træ i frikvarterene, men alt føles ret underligt uden dem. 

Yungaburra Triatlon

Siden sidst, har jeg gennemført min Triatlon, det var virkelig en udfordring, men jeg gennemførte på 58 minutter, altså under en time, hvilket jeg er rigtig glad for. Efter Triatlon inviterede Karris mor mig med dem ud at spise frokost på en hyggelig restaurant og jeg havde en rigtig god søndag.

Jeg beklager teksten, der dækker billedet, men jeg forstår ikke helt pointen 
i at betale penge for en billede taget under en triatlon, hvor man ligner lort :d


I Australien er skolesystemet bygget op, så man afslutter hver term med en hel bunke afleveringer, fremlæggelser og eksamener. I og med, at jeg ikke rigtig har været hjemme nogle weekender den seneste måned, havde jeg heller ikke rigtig fået færdiggjort nogle af mine afleveringer. Dette resulterede i, at jeg søndag eftermiddag/ aften skulle lave 3 afleveringer samtidig med, at jeg skulle forberede 1 eksamen og 2 mundtlige fremlæggelser til om mandagen. Jeg er sikker på, at jeg arbejder bedst under pres, for jeg bestod det hele og alle afleveringerne og fremlæggelserne gik en del bedre end jeg havde turde håbe på. Eksamen kunne godt have gået bedre, men i modsætningen til Danmark er deres eksamener rigtig meget udenadslære, så man må ikke bruge nogle hjælpemidler overhoved, hvilket jeg ikke er så god til, så det bruger jeg som min undskyldning ;D

9 ugers sommerferie forud! 

Det var en rigtig dejlig følelse da jeg forlod skolen mandag og vidste, at jeg havde afleveret alt og dermed afsluttet alle fag. Nu er der kun den 9 ugers lange sommerferien at se frem til. Tirsdag og onsdag så vi film eller spillede spil i de fleste timer. Og onsdag morgen havde Elsabeth, min kommende værtsmor, inviteret Ana og jeg med til en velgørenheds brunch for kræftramte børn. Det var rigtig hyggeligt, vi mødte en masse nye mennesker, spiste en masse kage og snakkede de andre elever, der også var blevet inviteret med.


Onsdag eftermiddag startede vi ferien ud med en løbetur ned til det nærtliggende vandløb, hvor vi tog os en svømmetur sammen med Alex.

Alex og jeg :D 

"Bare rolig, her er kun friskvands krokodiller" 


Torsdag og fredag besluttede Ana og jeg os for at gøre ligesom de lokale gør og tage fri fra skole. Som de så rigtigt siger: "Der er ikke nogen grund til at spilde tid på at tage der op, for vi laver alligevel ikke noget i timerne". 

Værtsfamilie skift

Torsdag stod den på hovedrengøring og pakning. Ana og jeg var alene hjemme hele dagen, så vi pakkede vores værelser ned og gjorde dem rent, så vi var klar til fredag morgen, hvor Jean kom at hentede os. Da vi var færdige med vores værelser, fortsatte vi i resten af huset. Det var lidt af en udfordring, men vi tænkte, at det var en sød ting at gøre inden vi forlod Sally, nu da hun ikke er den store rengøringsfanatiker.

Anas 8 tasker - jeg glæder mig til at se, 
hvordan det går når hun skal rejse hjem 

Fredag morgen kom Jean som sagt at hentede os og vi flyttede tilbage til Herberton, hvor Michael og Jean bor. Det var lidt af en udfordring at få alle vores tasker til at være i den lille blå Polo, men det lykkedes. Hos Michael og Jean deler Ana og jeg mit gamle værelse. Det er rigtig hyggeligt at dele værelse og det minder mig lidt om efterskole, selvom jeg nogle gange savner bare, at kunne være mig selv og lukke døren. Men jeg elsker Ana, og vi har det stadig rigtig godt sammen, så jeg tror ikke det bliver noget problem. Vi brugte fredag eftermiddag på at pakke ud og gøre vores værelse hyggeligt.

Fyldt bil :D 


Vores værelse opryddet for første og eneste gang...


Man bliver lidt små skør af at være på udveksling :d




Mission Beach! 

Fredag eftermiddag da Alex kom hjem fra arbejde kørte Ana, Alex og jeg til Mission Beach. Det var Anas første tur der ned, så vi tog ud at spise på den lokale Thai Restaurant fredag aften. Næste morgen under morgenmaden kom der en stor kasuar gående i Johns baghave. Ana og jeg gik ned for at se den. De er nogle utrolig mærkværdige væsener og de er bestemt ikke bange for mennesker. Den var lidt lavere end mig, men da den begyndte at jagte mig løb jeg hurtigt indenfor og lukkede døren efter mig. 

Fjollebillede fra stranden!

En kasuar, til jer, der ikke ved hvad det er :D


Anias 18 års fødselsdag  

Oversagen til, at vi tog til Mission Beach var fordi, vi var blevet inviteret til 18 års fødselsdag ved en af de andre Rotary udvekslingsstudenter, der bor tæt på Mission Beach. Hendes værtsmor kom at hentede os ved John (bedstefar) lørdag eftermiddag, hvorefter vi tilbragte hele eftermiddagen med Ania og de 4 andre udvekslingsstudenter fra vores distrikt i Anias værtsfamilies pool. Kim og Michael, Anias værtsforældre, boede i et stort flot hus med udsigt ud over bjergene. De var begge to helt vildt søde og jeg er virkelig imponeret over, hvordan de holdte stor fødselsdagsfest for hende. 

Da vi kom hjem til dem, fik vi tildelt Anias værtsbrors værelse, hvor de havde lagt madrasser ud og redet senge til os alle sammen. Alle os udvekslingsstudenter gjorde os klar sammen og spiste lækker aftensmad. Senere på aftenen ankom alle Anias lokale venner og vi havde en stor fest i deres "festlokale" med pool bord, Wii, minibar. Udenfor var der 2 bål, man kunne varme sig ved, ikke fordi man havde brug for at varme sig, men det var hyggeligt at sidde rundt om bålet og snakke. Hendes værtsforældre gik rundt og serverede snacks for os og hendes værtsfar tørretumblede vores håndklæder, så der hele tiden var varme håndklæder. Jeg tror jeg tilbragte det meste af aftenen i poolen. Til midnat kom de med en stor fødselsdagslagkage til Ania. Det var virkelig fedt at prøve noget andet end de sædvanelige "Bushparties" og det var dejligt at lærer hendes venner at kende. 

Jeg beklager at billedet er på siden... 


Ana, Ania, Pauline, Svetlana, Zoé, Steffi og jeg :D 


Søndag var Anias rigtige fødselsdag, så hendes værtfamilie havde lavet en lækker brunch for os og hun fik hendes gaver. Senere på dagen tog de os alle sammen med til et stort marked i Mission Beach, hvor Ana og jeg mødtes med Alex. 

Det er altid en fornøjelse at være sammen med de andre udvekslings studenter og jeg ser virkelig frem til næste gang jeg ser dem! 

P.s. Jeg har været lidt bagud med mine opslag, så dette her skulle have være slået op søndag d. 30/11