Mit år i Australien

Jeg har været så heldig at få muligheden for at blive udvekslingsstudent med Rotary i 14/15! Jeg skal bo i en lille by, der hedder Herberton i det nordlige Queensland, Australien og gå i skole på den lokale High School, Atherton High. Denne blog er til jer, der har tid og lyst til at følge lidt med i, hvad jeg går og laver...

søndag den 31. maj 2015

Aussie life ;D

De seneste to uger er fløjet af sted med fritidsaktiviteter, skole, venner og film. Min værtsøster har en stor kærlighed til film og hun har en enorm samling. Der findes så mange gode film, som jeg ikke engang vidste eksisterede.

Grandma kom med blomster til mit værelse 

Grandpa kom med tropiske frugter fra haven

Ahn Do i Cairns 

I weekenden tog jeg sammen med Jon og Bethany til Cairns. Vi shoppede ting til Bethanys Europatur og tog hen på en cafe og fik eftermiddags te. Om aftenen mødtes vi med Kelly, Connor og Grandma på Cairns Night Market. Derefter tog vi hen til The Cairns Convention Center, hvor de havde købt billetter til Ahn Do. Ahn Do er en af Australiens mest kendte komikere. Han er født i Vietnam og flygtede sammen med hans familie til Australien under krigen. Under hans show fortalte han om hans oplevelser og livshistorie. Om hvordan han gerne ville tjene mange penge, så han kunne købe et hus til hans mor. Han besluttede sig som teenager for at han måske skulle begynde at gå i skole, hvis han havde nogle intentioner om at tjene penge. Han bestod High School og da han var færdiguddannede som advokat  og havde fået tilbudt et job mødte han en komiker. Han spurgte komikeren hvor meget han tjente og hvor mange timer  om ugen han arbejdede. Komikeren svarede 4 timer om ugen. Ahn syntes det lød en del bedre end de 60 timer om ugen, han havde i sigte som advokat. Hans far havde altid sagt, ”give it a go”, så det gjorde han.

Ahn Doo

Grandma, Kelly og Jon
  
Om søndagen kom Ana forbi og vi havde en privat matematik time, hvor vi fik lavede vores aflevering. (nogle fordele er der ved at bo ved sin matematik lærer) .

Skole koncert

Den følgende torsdag var der skolekoncert på skolen. Vi tog alle sammen der op, da Jon og Kelly skulle hjælpe til. Det var ret sjovt at se alle eleverne på skolen, men uden skoleuniform.

 Fredags hygge 


Fredag aften havde vi Film og Pizza aften. Det er en virkelig god tradition, som de gør stort set hver fredag. Alle vælger 2 film og ud fra der, vælger vi de film, som vi gerne vil se. Man laver sin egen pizza og så sidder vi alle 5 i sofaen og spiser pizza.

Min dejlige pizza :D 

lørdag den 30. maj 2015

Groovin The Moo

Jeg vågnede tidligt lørdag morgen, hvor Karri, en pige fra skolen, kom at hentede mig. Vi var 4 piger, der skulle på weekendtur til Townsville,  hvor Groovin The Moo, en musikfestival, fandt sted. Grooven The Moo er en endags festival for unge.

Min værtsbror, der fikser vores musik :D






Det var helt vildt hyggeligt bare at være os fire piger i en bil uden nogle voksne til at sige eller gøre noget. Jeg kender efterhånden ruten fra og til Townsville ret godt. På turen der ned så vi intet mindre end 11 politibiler og der var flere P-plader (unge med begrænset kørerkort), end noget andet.

Karri, Jeg, Ana og Sophie i bilen 
Kørerpause 
Stop i Cardwell 



Da vi ved middagstid ankom til Townsville gik vi en lang tur langs The Strand, der er lidt ligesom esplanaden i Cairns. Den eneste forskel er, at Townsville ret faktisk har en strand, hvor der i Cairns kun er mudder og krabber.

The Strand

Efter frokost tjekkede vi ind på vores hotel, der lå gå afstand fra der hvor festivallen fandt sted. Om eftermiddagen tog vi på shopping og om aften tog vi ind for at se NRL (National Rugby League) sammen med nogle af drengene. Hele byen var fyldt med unge mennesker og jeg tror aldrig, jeg har mødt så mange, som jeg kendte, 4 timers kørsel fra hvor jeg bor.
Vi var ikke de eneste, der ville se fodbold

reqg

Dette var min tredje gang i Townsville, men første gang, hvor jeg fik muligheden for at se byen og ikke bare indersiden af forskellige hoteller og lokaler.

Næste morgen stod den på Musik festival. Det fik mig til at savne Danmark en lille smule, men det var også rigtig dejligt at være fri til at gøre, hvad vi ville uden nogle voksne til at fortælle os hvad vi skulle. Jeg tror det var lige hvad vi havde brug for efter 3 ugers Safaritur.

Ana og jeg 

På festivals pladsen mødtes vi (Ana og jeg) med Zoé, Ania og Svetlana, som vi tilbragte det meste af dagen sammen med. Jeg tør slet ikke tænke på, hvordan det bliver at skulle sige farvel til de fire piger. Jeg ved, at jeg vil se dem igen og at de tre af dem bor i Europa, men det bliver stadig ikke det samme.

Zoé og jeg :D 
Svetlana, Zoé, Ana og jeg 

Vi ville gerne have så meget ud af dagen og billetten så muligt, så vi var der fra ”dørene” åbnede og til de lukkede igen. Jeg kendte ingen af musikeren, men jeg kendte flere af deres sange og jeg har helt sikkert fået nogle nye favoritter. Det var en helt fantastisk dag med alt, hvad det nu inkludere.

Ania og jeg, der havde lånt nogle hatte :D

Festivals pladsen lige før lukketid

Da vi kom tilbage på hotellet var vi alle sammen så trætte og gik direkte i seng.

Næste morgen stod vi igen tidligt op for at kører hjem og se om vi kunne nå mandagens sidste lektioner. Det lykkedes næsten, men da min værtssøster var hjemme, besluttede hende og jeg os for at hoppe ind på sofaen og se en film.

Karri med solbestyttelse 
Ruten fra Townsville til Atherton



Ny værtsfamilie! :D

Dagen efter jeg kom hjem fra Safari og konference startede jeg i skole igen. Det var uge 3 af term 2 og vi havde mistet de to første uger. Der var rigtig meget, der skulle laves, læses op på og afleveres. På samme tid vidste jeg, at jeg kun havde 9 uger tilbage i Australien. Skole er helt sikker ikke det, jeg har tænkt mig at bruge mest tid på. Jeg tog en virkelig god og let beslutning. Jeg har fået 2 helt okay karakterblade, og jeg er tilbage i Danmark, når de for udleveret deres tredje. Mine sidste uger i Australien skal ikke handle om skole og lektier.

Om eftermiddagen skulle jeg skifte til min fjerde sidste værtsfamilie. Elspeth hentede mig som sædvandeligt efter skole og da vi kom hjem, havde hun vasket alt mit tøj fra safari. Jeg pakkede mit værelse ned for femte og næst sidste gang. Af en eller anden mystisk grund bliver mit antal af tasker ved med at stige, det bliver interessant at skulle pakke det hele ned når jeg skal rejse hjem.

Ved 5-tiden kom Bethany, min nye værtssøster at hentede mig. Jeg sagde farvel til Elspeth og efterlød Graeme et fødselsdags kort, da det var hans fødselsdag. Vi jokkede lidt med at min fødselsdagsgave til ham var, at han kunne slippe for at skulle kører mig i skole i fremtiden. Bethany og jeg kørte hjem til dem, hvor hendes lille bror Connor ventede. Bethany er på min alder og Connor er et år yngre, men han er på min årgang i skolen.


Jon, Kelly, Bethany og Connor

Beth viste mig rundt i huset og jeg fik pakket alle mine ting ud inden familiens mor og far kom hjem. Min nye værtsfar er også min matematik lærer, så det var ret sjovt at skulle begynde at kalde ham for Jon, i stedet for Mr. Collins eller sir. Min værtsmor er også lærer på skolen, hun underviser i naturvidenskabelige fag og matematik, hvilket er en grunden til at hun endnu ikke har undervist mig. Naturvidenskab er ikke ligefrem mine yndlings fag.

Mit nye værelse 









Min nye værtsfamilie bor et lille hus på en forholdsvis stor ejendom, der ligger imellem Atherton og Malanda. Atherton er byen, hvor jeg går i skole, Malanda er byen hvor jeg boede ved min anden værtsfamilie.

Den gule stjerne er hvor jeg bor. 

410 Stonehouse Rd, Malanda 4885, QLD, Australia

Mit nye hjem









Ved siden af os ligger min værtsmor, Kellys, barndomshjem, hvor hendes forældre bor. Hendes forældre ejer en blomsterfarm, hvor min værtssøster Bethany arbejder for tiden. Bethany afsluttede år 12 sidste år og har taget sig et gab år, hvor hun skal rejse rundt i Europa. Hun kommer bl.a. og skal bo ved mig i Danmark i et par uger i september.   

Blomster fra Grandma 

Det er altid interessant at skulle flytte værtsfamilie, men det er også lidt hård. Du har lige vænnet dig til din forrige familie og nu skal du til at lærer nye rutiner og mennesker at kende igen. Det bliver lettere og lettere for hver gang og jeg har været utrolig heldig med alle mine værtsfamilier.

Hverdagen begyndte og alting blev hurtigt en rutine. Det var ugen før Morsdag, så der var rigtig travlt på blomster farmen, hvilket vi alle hjalp til med. Det var ret hyggeligt når vi om aftenen alle sad rundt om spisebordet og min værtsmor lavede mad til hele familien.

Tirsdag aften går Bethany til cello og jeg skulle til Rotary møde, så det passede perfekt med at jeg kunne kører ind til byen med hende hver tirsdag. Bethany og jeg minder på mange punkter rigtig meget om hinanden. Det er virkelig dejligt at have en søster på min egen alder og vi har det rigtig sjovt sammen! Jeg kan næsten ikke vente til at skulle vise hende Danmark.

Torsdag eftermiddag er jeg begyndt at gå til Yoga med min værtsmor. Jeg havde aldrig prøvet yoga før, men hun tilbød mig at komme med hende og det siger man vel aldrig nej tak til. Vores instruktør er rigtig sød og jeg føler altid at jeg er i sand til at gøre hvad som helt, når vi kommer ud derfra. Det er rigtig dejligt at have noget som vi har tilfælles og vi kan gøre sammen. Kelly kalder mig for det barn hun aldrig fik, fordi jeg elsker at gå turer, jeg kommer med hende til yoga og jeg elsker at spise hendes grønsager og vegetar retter.

Min værtsfar Jon har en stor interesse for fly og flyvning. Han har sit pilot bevis og lige fortiden er han ved at bygge et nyt fly, der kan stå ved siden af det, som han har i forvejen. Det er en ret imponerende hobby, som jeg udnytter så meget så muligt.

Bethany og Jon i hans værksted :D

Skellettet på hans næste flyver 

Mig, der hjælper med at måle 

I skolen er vi ved at prøve at åbne en Interact klub, hvilket er Rotary på High School niveau, så det er det mange af mine frikvarterer går med. Ana og jeg var bl.a. oppe at fortælle om Interact på en af skolens parades, hvilket er en form for morgensamling, der finder sted hver anden uge.

Fredag aften skulle vi alle sammen ud at spise for at fejre Bethanys 18 års fødselsdag. Jons forældre fra Townsville kom op, så nu havde jeg efterhånden mødt hele familien efter blot en uge. Vi havde en hyggelig aften og vi fik rigtig lækkert mad.

Bethany til hendes fødselsdags middag 


Det flotteste billede af jeg, Bethany, Stacey og Connor 


P.s. dette opslag er fra d. 8. maj 2015